Zorgverzekering Zhong

Contact opnemen

Therapeuten die zijn aangesloten bij de Zhong voldoen aan alle eisen die zijn gesteld door de Nederlandse zorgverzekeraars. De beroepsvereniging garandeert de kwaliteit van haar leden.
Voorwaarde voor vergoeding van de behandeling door een Zhong-therapeut is wel dat je een aanvullend pakket* hebt, waarin Chinese geneeswijzen in de categorie alternatieve geneeswijzen dan wel natuurgeneeswijzen (shiatsu) zijn opgenomen. Veel, maar zeker niet alle verzekeraars vergoeden Chinese geneeswijzen.

Of en hoeveel er wordt vergoed, en van welke Chinese geneeswijzen, verschilt per zorgverzekeraar.

Let op:

Er kan altijd sprake kan zijn van bijzondere voorwaarden, waardoor een verzekeraar een behandeling niet vergoedt. Daarom adviseren wij je vóór het begin van de behandeling navraag te doen bij je zorgverzekeraar. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

*Wil je via TCG preventief aan je gezondheid werken of heb je al klachten en ben je nog niet aanvullend verzekerd, zorg dan dat je deze zo snel mogelijk in orde maakt. Bij sommige verzekeraars kun je het als pakket ‘aanzetten’, maar bij de meeste verzekeraars kun je alleen in december je pakket aanpassen. Houd er bij je pakketkeuze rekening mee dat langdurige serieuze klachten ook meer tijd kosten om op te lossen: vaak tussen de 6-12 behandelingen maar soms ook meer, afhankelijk hoe snel je lichaam erop reageert. Overleg dit met je behandelaar en pas je (aanvullende) verzekering hier eventueel op aan.

acupunctuur Ermelo