Behandeling

Contact opnemen

 

"Een tocht van 1000 mijl moet beginnen met een eerste stap."

Lao - Tse

Aangesloten bij:

Zhonglogo NED

Hoe ziet een acupunctuurbehandeling eruit?

Als acupuncturist passen diverse technieken toe, maar de meest kenmerkende is het prikken met dunne, steriele naaldjes. Soms wordt bij het prikken warmte gebruikt, opgewekt door een smeulend kruid (moxa) of door een speciale lamp. Moxibustie gebruik je om warmte-energie naar een acupunctuurpunt te leiden en zo de bloedsomloop en de qi-stroom te stimuleren. Moxa kan een heilzame werking hebben bij onder meer blessures, vermoeidheid en gewrichtspijnen. De therapeut stelt de diagnose onder meer door je polsslag te voelen, je tong te bekijken en je huid te palperen. Afhankelijk van de diagnose combineert de therapeut de acupunctuurbehandeling met andere geneeswijzen, zoals kruiden, cupping of moxa.

Wat kan acupunctuur voor mij betekenen?

Acupunctuur wordt effectief ingezet bij vele klachten. Langdurige klachten, waarvoor de westerse reguliere geneeskunde geen oplossing kan vinden, zijn vaak wel te verhelpen of verminderen met behulp van acupunctuur. Enkele voorbeelden: afvallen, (chronische) vermoeidheid, chronische en acute pijn, depressie, burn-out, griep en verkoudheid, overspannenheid, RSI, hoofdpijn en migraine, rugpijn, gewrichtspijn, spierpijn, fibromyalgie, slapeloosheid, ongewenste kinderloosheid, eetstoornissen, hooikoorts, sportblessures, zware overgangsklachten, PMS, darmklachten etc. Zie indicatie lijst WHO

Als u niet in staat bent om naar de praktijk te komen, kan ik ook naar u thuis komen. Hier zijn extra kosten mee verbonden. De kosten hiervoor zijn 5 euro.

 

Tarieven

Eerste consult inclusief kruidenadvies 60 min 65 euro
Vervolg consult inclusief kruidenadvies 45 tot 60 min 65 euro
Consult aan huis omgeving putten 45 tot 60 min 70 euro
Consult Kruidenadvies 30 min 32,50 euro
Consult energetische therapie telefonisch 30 min 25 euro
Consult energetische therapie praktijk 30 min 30 euro
De meeste verzekeraars vergoeden deels of geheel de kosten / Rekening gaat via de mail.